Sidor

söndag 28 augusti 2011

Nevada. (USA)

Nevada är en stat belägen i västra , berget väster och sydvästra regioner i USA .

Med en yta på 110.561 kvadrat miles (286.350 km 2 ) och en befolkning på cirka 2,7 miljoner, är det den 7: e största och 35:e-folkrikaste stat.

Över två tredjedelar av Nevadas människor bor i Las Vegas huvudstadsregionen , som innehåller de tre största införlivas städer.

Nevadas huvudstad är Carson City .
Nevada är till stor del öken och halvtorra, med mycket av det ligger inom Great Basin . Områden söder om Great Basin ligger i Mojaveöknen , medan Lake Tahoe och Sierra Nevada-bergen ligger på den västra kanten. Cirka 86% av statens mark ägs av den amerikanska regeringen under olika jurisdiktioner, både civila och militära.

Namnet Nevada kommer från de närliggande bergen i Sierra Nevada, som betyder "snöklädda bergskedjan" på spanska . Landet består av den moderna staten beboddes av indianer i Paiute , Shoshone och Washoe stammar före Europeiska kontakt. Det var därefter hävdade Spanien som en del i Alta California fram till mexikanska frihetskriget förde den under mexikansk kontroll.

USA fick territorium i 1848 efter sin seger i den mexikanska-amerikanska kriget och området blev så småningom införlivades som en del av Utah territorium år 1850. Upptäckten av silver på Comstock Lode år 1859 ledde till en befolkning boom som var en drivkraft för skapandet av Nevada Territory av västra Utah territorium 1861. Nevada blev den 36: e staten den 31 oktober 1864.

Inrättandet av legaliserade hasardspel och skonsam äktenskap och skilsmässa förfaranden i 20-talet förvandlades Nevada till ett stort turistmål. Turistnäringen är fortfarande Nevadas största arbetsgivare, [ 10 ] med gruvdrift fortsätter att vara en betydande sektor av ekonomin som Nevada är den fjärde största producent av guld i världen.

Nevada är officiellt kallas "Silver State" på grund av vikten av silver till dess historia och ekonomi. Det är också känt som "Born Slaget stat", eftersom det uppnått självständighet under inbördeskriget och "Sagebrush stat" för infödda eponymous anläggningen .
Nevada är den största kust amerikanska staten som inte gränsen Kanada eller Mexiko .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar