Sidor

måndag 29 augusti 2011

Travkusken Lars Lindberg död.

En av Sveriges främsta travtränare och kuskar genom tiderna har lämnat oss.

Lasse Lindberg, som tog över 3600 segrar på travbanan, avled i helgen, uppger Bergsåkerstravet.
Han blev 70 år.

Bergsåkersprofilen och förre Solvallatränaren Lars Lindberg är en av de största profilerna inom travsporten genom tiderna. Lindberg har firat stora framgångar i decennier och fått fram stjärnhästar som Bowspirit och Indus. Han var också känd som en av landets bästa travkuskar och är legendarisk för sin startsnabbhet.

Under senare år vann han många stora unghästlopp tillsammans med tränaren Svante Båth. Lasse Lindberg var aktiv in i det sista och totalt under sin karriär vann han 3609 segrar som kusk.

Akut sjuk:
I november 2010 blev Lars Lindberg akut sjuk och lades in på sjukhus. Bara några dagar tidigare hade han vunnit ett travlopp med stjärnstoet Charlotte Stone. Det blev hans sista seger på travbanan.

Läkarnas diagnos var att Lindberg drabbats av en elakartad tumör i bukspottskörteln. Han skrevs dock ut från sjukhuset och blev under tidig vår allt bättre och kunde börja arbeta med sina hästar igen. Så här sade han själv i en intervju med Trav365 i våras:
– Det är väldigt många som hör av sig och det är verkligen skönt att ha det stödet. Jag har fått ett enormt stöd av alla som man har haft kontakt med, det är verkligen roligt. Just nu känns det bra, men vi får se vad som händer i framtiden.

”Jobbigt och orättvist”

I början av juli var det tänkt att Lasse Lindberg skulle avtackas av Bergsåkers publik i samband med banans V75-tävlingar. Men kusken kände sig sämre och tvingades ställa in avtackningen. I helgen förlorade han kampen mot den elakartade sjukdomen.

– Det känns jobbigt och orättvist. Lasse var en av de mest gedigna människor jag någonsin lärt känna, säger tränarkollegan Svante Båth till Travronden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar