Sidor

tisdag 27 september 2011

Gyömrő. (Ungern)

Gyömrő är en stad i länet Pest , Budapest storstadsområde , Ungern .

Staden Gyömrő ligger i centrum av den bergiga regionen Monor, i utkanten av huvudstaden, Budapest. Hela territorium Gyömrő är 26,51 km2, är dess inre område 6,45 km2. Antalet invånare är ca 15,290 (år 2008).

Geografi:

Gyömrő är en trädgårdsstad och ligger 30 kilometer från centrum av Budapest, och 7 kilometer från gränsen av kapital och från Ferihegy flygplats. Centrum läge Gyömrő ur aspekten av trafiken är enastående, främst på grund anslutande-vägar och järnvägssträckor i landet, som Bond Nord-, Öst-och Syd-Ungern, över staden. Väst-Ungern kan nås via Budapest från boplatsen. Gyömrő lätt kan nås via nummer 4 Main-vägen, M5 motorvägen M0 bilväg och det är viktigt att Budapest-Ferihegy flygplats ligger inte långt borta, det tar bara 15-20 minuter att komma dit.

Historia:

Den första skriftliga omnämnandet av bosättningen daterar till 1274. I den 15: e talet tillhörde ständerna av Queen och blev senare en nåd och ynnest mark för lojala adelsmän. Från slutet av 18th century greven Teleki familj blev de viktigaste innehavarna av byn, de hade en betydande roll i dess utveckling under en längre period. Den ursprungliga centrum av bebyggelsen växte upp bredvid deras egendom. Under andra hälften av 19th century byns centrum flyttades till den andra änden av lösningen, där konstruktionen av flera byggnader, bland annat stadshuset, polisstationen och skolan, betyder denna utveckling vid sekelskiftet 20-talet. Gyömrő fick stadsrättigheter 2001.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar