Sidor

torsdag 22 september 2011

Haringhuizen.(Nederländerna)

Haringhuizen ( Westfries : Heringhúze ) är en by i kommunen Niedorp i den nederländska provinsen Noord-Holland .
I århundraden har det varit en vänort med Barsingerhorn , de två byarna är också staden Barsingerhorn.
Byn har aldrig varit bra, aldrig haft mer än 200 invånare. Den 1 januari 2007 fanns 110, nästan alla på en gata.

Sedan 2005, den nya byggnaden på byn Muggenburgerweg . Byn har minst fyra byn låtar.

Historia:

Byn Haringhuizen uppstod när Vadehavet området sydväst om Barsingerhorn och sydost om Barsingerhorn på 13-talet, långsamt torkning. Det nya landet hade ingen mark som upptas av ägaren och sådant område var därför Heering sagt. Folk fick bosätta sig i sådana områden, fred. Och så var det en liten by i den naturliga högen där huvudgatan (mindre än 400 meter lång), var att heeringhuusen kallas, från vilken det nuvarande namnet har sitt ursprung.

Efter att bygga en kyrka i 1325 byn kallades också Niewkerck. Den 12 maj 1415 gavs tillsammans med Barsingerhorn stadsrättigheter från greve William VI .
Byarna har lång Barsingerhorn Haringhuizen och en vänort bildas. De civila och kyrkliga administrationen delades. Efter 1815 Haringhuizen hade sin egen minister.

Med introduktionen av 1978 av postnumret var fel. Båda byarna - tre kilometer från varandra - har samma kombination. Inlägg ibland missriktad, räddningstjänst (ambulanser och läkare) inte hittar i byn och några route planner skickat till fel byn. År slåss "den för sina egna postnummer. Den 1 juni 2006 var dagen. Efter lekfull åtgärder, till exempel i KRO program som också har "och en mer seriös inställning, bland annat genom att utföra en undersökning, hade sitt eget postnummer Haringhuizen HA och HB 1769.
Två personer är kända Jos och Koen van de Donk, huvudrollsinnehavare i filmen , kameleonten .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar