Sidor

fredag 30 december 2011

Aragua. (Venezuela)

Aragua staten ( spanska : Estado Aragua , spanska uttal: [aɾaɣwa] ) är beläget i norra och centrala delen av Venezuela . Det har slätter och djungler och karibiska stränder. De mest populära är Cata och Choroni. Det har Venezuelas första nationalpark som heter Henri Pittier .

Huvudstaden är Maracay , andra viktiga städer inkluderar Turmero och El Limon .
Aragua staten täcker en total yta på 7014 km ² och, baserat på 2001 års folkräkning information är beräknad befolkning av Aragua stat 2007 1.665.200 invånare.

Aragua var också namnet på en venezuelansk jagare , det var ledaren för den 3: e Destroyer Division och den första av hennes egna underklass, bland brittiska byggd för Venezuela sjöstridskrafter på 1950-talet.

Aragua gränsar till Karibiska havet i norr, med dess kustlinje backas upp av den snabbt ökande centrala Cordillera bergskedjan . Codazzi Peak når över 2400 meter över havet. Mycket av resten av staten består av bördiga dalar används för intensivt jordbruk, förutom längst ner i södra där lägenheter i centrala Llanos regionen börja. På den västra gränsen är Lake Valencia .

De viktigaste floderna i staten är Aragua , den Guárico , de Limón, det Tuy, den Pao och Turmero. De rinner ut i Karibiska havet, sjön Valencia, eller foder den stora Orinocofloden nätverk. Den Camatagua reservoar är en av de viktigaste reservoarer Caracas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar