600 g potatis.
2 msk olivolja 
1/2 tsk flingsalt 
1 krm svartpeppar 
1 tsk torkad rosmarin 
50 g ädelost 
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk majonnäs
1/2 msk flytande honung
2 krm salt 
1 krm svartpeppar 
1/2 isbergssalladshuvud (ca 150 g)
2 mogna päron 
1 paket färska hamburgare (ca 450 g)
1 msk olja.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225?C. 
2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg i en ugnssäker form. 
3. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Blanda och tillaga i ugnen 25–30 minuter. Rör om efter halva tiden. 
4. Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar. 
5. Bryt isbergssalladshuvud i grova bitar. Dela, kärna ur och skär päron i tunna klyftor. 
6. Stek färska hamburgare i olja ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, päron, sås och klyftpotatis. 
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com 



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar