Ingredienser till fyra portioner
Tillagningstid 30 minuter.
Färsbiff:
100 gram Portabellasvamp,
100 gram Portabellasvamp,
500 gram Nötfärs,
2 msk Olivolja, 
Salt & pepparTomatsås: 
2 styck Tomater (kvist-), 
1 tsk Havssalt,
0,5 tsk Sambal badjak el. sambal oelek,
1 klyfta Vitlök, 
Tillagning:
Börja med tomatsåsen.
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat.Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.Blanda färs, tomatsås och svamp noga.Smaka av med salt och peppar.Forma färsen till portionsbiffar.Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida.Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Börja med tomatsåsen.
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat.Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.Blanda färs, tomatsås och svamp noga.Smaka av med salt och peppar.Forma färsen till portionsbiffar.Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida.Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar