700 gram morötter
4 dl vatten
1 tsk salt
1 st gul lök(ar), liten
1,5 msk smör
1 msk vetemjöl
7 dl hönsbuljong
1,5 dl grädde
1 skvätt Konjak
cayennepeppar
nymalen vitpeppar
0,5 dl crème fraiche
dillkvistar
4 dl vatten
1 tsk salt
1 st gul lök(ar), liten
1,5 msk smör
1 msk vetemjöl
7 dl hönsbuljong
1,5 dl grädde
1 skvätt Konjak
cayennepeppar
nymalen vitpeppar
0,5 dl crème fraiche
dillkvistar
Tillagning
1. Skala och skär morötterna i bitar och koka dem mjuka i vattnet. Ta upp morötterna och spara spadet. Mixa morötterna till puré. Skala och hacka löken och fräs utan att den får färg.
2. Dofta över mjöl och späd med buljong och morotspuré. Låt soppan sjuda en stund men inte koka.
Rör till sist ner konjak och grädde och smaka av med peppar. Servera med crème fraiche och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar