Ingredienser
Portioner 4
Blekselleri 2,0 stjälkar
Morot 2,0 styck 
King solo (vitlök) 1,0 styck 
Zucchini 1,0 styck 
Gul lök 1,0 styck 
Purjolök 0,5 styck 
Olivolja 2,0 msk 
Savoykål 0,2 styck 
Tomater (hela / burk) 2,0 burkar 
Vita bönor (burk) 1,0 burk 
Grönsaksbuljong 1,0 liter el. vatten+grönsaksfond 
Vitt matbröd 4,0 skivor 
Parmesanost 
Frikadeller: 
Kalvfärs 400,0 gram 
Ägg 2,0 styck 
Parmesan (nyriven) 1,0 dl 
Persilja 0,5 kruka 
Vitlök 1,0 klyfta 
Tillagning
Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savoykål.
Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.
Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savoykål.
Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar