Ingredienser Portioner 4
Potatis (mjölig sort) 0,6 kilo 
Smör till stekning 4,0 msk 
Salt & peppar 
Stark matkorv (chorizo) 4,0 styck 
Matlagningsyoghurt 3,0 dl 
Gurka 0,5 styck 
Olivolja 1,0 msk 
Kummin (stött) 1,0 tsk 
 Rucolasallat 1,0 förp. 
Flingsalt 
 Olivolja 
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt och peppar.
Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade.
Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg.
Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt och peppar.
Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade.
Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg.
Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar