Sidor

onsdag 21 januari 2009

kycklingköttfärsgryta

400 g Kyckling köttfärs
smör till stekning
1 choritzokorv eller liknande
salt och peppar
1-2 tsk indisk krydda ex tikka india spice
1 strimla purjolök
2 paprikor i olika färger i mindre bitar
1 strimla morot
3 dl buljong av tärning eller fond
1/2-1 msk soja
1/2 dl tomatpuré



Tillbehör
Ris, pasta eller potatis

Vitlökssås
1 1/2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta


Gör så här

Bryn färsen smulig, krydda och tillsätt skivad choritzo, stek i några minuter till, häll över i en gryta.
Fräs resterande grönsaker och höll i buljong, soja och timatpuré.
Låt alltsammans puttra samman ca 5 min. Smaka av med indisk krydda. Rör samman vitlökssås en och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med vitlökssås och något av tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar