Sidor

måndag 27 juli 2009

Chokladhjärta.

Ingredienser: 6 person(er)
Botten:
50 g maränger, eller bakad marängbotten
Fyllning:
400 g mörk choklad
4 msk ljus sirap
4 dl vispgrädde
Till garnering:
2 dl pistagenötter

Tillagning
En vidunderligt god kaka som också går att åstadkomma där det inte finns en ugn!
1. Klä botten av en form, gärna hjärtformad med plastfilm.

2. Krossa marängerna och gör en botten av dem.

3. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner sirapen. Vispa grädden, inte för tjockt och rör ner den i chokladen som inte får vara för het.

4. Häll chokladsmeten ovanpå marängen och ställ kakan i kyl över natten.

5. Ta ur kakan ur formen. Garnera med grovt hackade pistagenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar