Sidor

söndag 16 augusti 2009

Algmat förlänger livet.

Nu är den nya trendiga algmaten här. Lev längre och öka fertiliteten med alger.De vitaminspäckade växterna är både goda och nyttiga. – Alger är otroligt gott. Och de går att använda till all mat,

Halstrad torsk med algsallad & varma ostron (för 4 pers.)
600 gram torsk
100 gram bönnudlar
40 gram vattenspenat
50 gram shii-take svamp (ekskivling)
150 gram blandade färska alger
40 gram grön spagettialg
8 st färska ostron
1 st scharlottenlök
100 gram osaltat smör
2 msk sesamolja
1 dl vitt vin

Torsken:

Salta och peppra torskbitarna. Hetta upp en teflonpanna och halstra torsken, dvs stek den utan fett, cirka tre minuter på varje sida. Ställ åt sidan.
Algsallad Skölj samtliga alger väl. Alger kan du köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Koka upp vatten och förväll nudlarna cirka 2 minuter. Skölj sedan med kallt vatten. Finhacka scharlottenlöken. Fräs hälften av löken med alger och nudlar i sesamoljan och sesamfrön. Avsluta med shii-take svampen och vattenspenaten. Smaka av med lite salt och peppar. Fräs i cirka två minuter. Ställ åt sidan.
Ostronen Öppna ostronen. Häll juicen i en liten kastrull och lägg tillbaka ostronen i sina skal. Koka ihop juicen och resten av scharlottenlöken tillsammans med 1 dl vitt vin. Vispa sedan i smöret lite i taget tills det blir en krämig sås. Avsluta med att ha i finhackad grön spagettialg och de färska ostronen. Fördela ostronen och såsen i fyra av ostronskalen.Uppläggning Fördela algsalladen på fyra tallrikar. Lägg upp varsin torskbit och varsitt ostron. Smaklig algspis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar