Sidor

söndag 16 augusti 2009

Nässelsoppa.

Nässelsopa är så gott och det funkar att ta toppskotten ifall man missar den späda vårgrodden, som här inträffar typ i februari, långt innan jag hunnit fatta att jag borde ge mig ut och skörda!


Ingredienser för 4 port.
2 l nässlor
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 st ägg, hårdkokta

Tillagning:
Koka nässlorna i vatten i 15 minuter. Ha locket på. Låt sedan nässlorna svalna och krama ur vätskan. Spara vätskan från kokningen. Hacka dem och knåda ihop en "kula" av smör och mjöl. Koka upp nässelspadet igen och lägg i 1-2 buljongtärningar. Tillsätt mjöl och smör-kulan . Rör om och låt koppan småkoka i ca 5 minuter. Lägg i nässelhacket och grädden.Servera med en ägghalva i varje sopptallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar