Sidor

söndag 16 augusti 2009

Inbakad fläskfilé.

Inbakad fläskfilé:4 portioner.

Ingredienser
500-600 g fläskfilé
salt och peppar
125 g vitlöksost, t ex Cantadou
1 pkt bladspenat fryst, 250 g
4 smördegsplattor
1 ägg
matfett till stekning.


Ugnstemperatur 200º.


Tillagning:
Putsa fläskfilé noga och dela den i fyra bitar. Salta och peppra. Bryn köttet på medelstark värme 6-8 minuter och låt svalna.
Tina bladspenaten i en kastrull på svag värme. Pressa ur all vätska, krydda och låt kallna. Kavla ut fyra smördegsplattor till kvadrater. Fördela vitlöksosten mitt på plattorna.
Skär djupa skåror i filéerna och lägg den skårade sidan mot osten. Fördela ungefär hälften av spenaten över köttet, pensla skarvarna med uppvispat ägg och nyp ihop väl. Lägg paketen, med skarven nedåt, i en oljad ugnsform. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Servera fläskfilén med gräddstuvade färska champinjoner, bladspenat och t ex pilaffris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar