Sidor

onsdag 23 september 2009

Biff med lök.

IngredienserPortioner: 4
2-3 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 msk socker
½ dl lättöl
½ dl vatten
½ tsk salt
1 krm mald vitpeppar
4 utskurna biffar à 125-150 g

TILL STEKNING:
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar .

Gör så här:
Skala och skiva löken. Bryn löken i matfettet i en stekpanna under omrörning några min. Strö över sockret och låt fräsa med en kort stund. Häll över öl och vatten. Låt puttra ca 10 min tills den mesta vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka 2-3 min per sida. Krydda med salt och peppar.Servera de nystekta biffarna med löken. Persiljeslungad potatis och gröna bönor är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar