Sidor

tisdag 22 september 2009

Vännäsby.

Vännäsby, tätort i Vännäs kommun. Vännäsby är framförallt känd för sin årliga barfota-fotbollsturnering (Barfota-VM) som hålls i samband med lördagens Vännäsdagarna i Juli på Snödroppsvallen, en mindre gräsplan på Hemberget. Lagen lottas med hjälp av en avancerad lottningsprocess, där uppätna kinderägg spelar en viktig roll för indelningen. Varje deltagare måste delta med artistnamn och matchtröja av en fotbollsstjärna och deltagarna spelar utan benskydd samt barfota, eller möjligtvis med sockar.
Matcherna spelas med plastboll och 2*5-minuter. Antal deltagare brukar vara mellan 20-30st men publiken är desto fler. Efter gruppspelet väntar slutspel och final.
Efter Finalen beger sig deltagarna ned till bastuflotten som oftast ligger ankrad nedanför den nedbrunna festplatsen. Först dock ett kort stopp vid Pizzeria Blå Huset där hungern mättas. På bastuflotten dricks det öl, bastas, badas och sjungs det vanligen "det är alltid sol i Vännäsby, det är alltid sol, det är alltid sol, det är alltid sol i Vännäsby". Efter detta beger sig deltagarna (oftast cyklande) in till Vännäs och Vännäsdagarna. Hotell Vännäs är en självklar samlingspunkt med tanke på vad ägaren "Berta" gjort för regionen Spöland och Vännäsby historiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar