Sidor

torsdag 29 oktober 2009

Pumpapannkaka.

Ingredienser till 8 portioner:
1kg pumpa
2 ägg
2dl vetemjöl
100g lagrad cheddar
1 kruka salvia
2 klyftor vitlök
½dl olivolja
Salt/peppar
Bakplåtspapper

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200ºC.Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.Skala och kärna ur pumpan.Skär i grova bitar och lägg på plåten.Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.Ta ut pumpan och låt svalna.

2. Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.

3. Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

4. Före servering.Skala och tunnskiva vitlök.Hetta upp olja i stekpanna.Lägg i vitlök och salviablad.Fräs tills löken fått lite färg.Lägg detta på pannkakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar