Sidor

torsdag 19 november 2009

Grötblandning

40 portioner
½ l liter quinoa
½ liter linfrön
½ liter solroskärnor
½ liter pumpakärnor
1 liter hel bovete
Blanda alla ingredienserna.
Förvaring: Torrt och mörkt.
Passar till: Frukt, mjölk, grötkrydda.

Tillagning:
1. Mät upp 0,75 dl per portion.
2. Häll boveteblandningen i en kastrull och fyll på med dubbla mängden vatten, så att det precis täcker grynen. Koka upp och låt sjuda i 10–15 ­minuter.
3. Servera gärna frukt, grötkrydda och mjölk till.

Grötkrydda:
3 dl mald kanel
1½ dl mald ­kardemumma
3 dl kokosflarn

Tillagning:
1. Hetta upp en torr stekpanna.
2. Rosta ingredienserna i cirka 3 minuter. Rör om med jämna mellanrum.

Akta så att det inte bränns vid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar