Sidor

lördag 6 mars 2010

Alliance. Ohio. (USA)

Alliance är en stad i Stark och Mahoning countyn i Amerikansk delstat av Ohio. Befolkningen var 23.253 vid 2000 års folkräkning. Alliance smeknamn är "The Carnation City" och staden är hem till Mount Union University.
Det Stark County del av alliansen är en del av Canton--Massillon Metropolitan Statistical Area, Medan de små Mahoning läns del är en del av Youngstown--Warren--Boardman, OH -PA Metropolitan Statistical Area. Alliance grundades 1854 genom sammanslagning av tre mindre samhällen kallade Williamsport (bildat 1827), Frihet (bildat 1838), och Liberty (bildad 1850). Ett fjärde gemensamt, Mount Union, lades 1888. Alliansen bildades som stad år 1889.
Det finns två populära teorier om ursprunget av stadens namn. Man menar att det valdes på grund av "alliansen" med tre små bosättningar i en större enhet. Den andra teorin säger att namnet speglar det faktum att två stora Railroad rader (i Cleveland och Wellsville Railroad och Ohio och Pennsylvania Railroad) Skärs i Alliance, en gång känd som "The Crossing".
Alliansen är en stad där Main Street som från början för att locka trafik till tågstationen, hjärtat av stadens transport hub. Järnvägarna var i centrum för industri och persontransporter, vilket i råvaror för fabriker och skicka ut färdiga varor.
Alliansen är en stad rik med social-, industri och järnväg historia, med den återställda Glamorgan slott, tidigare hem för ägaren av Morgan verkstadsindustrin, Haines House, ett renoverat Underground Railroad hem, och Mabel Hartzell Historic hem. Namnet på Levi L. Lamborn, mannen som odlade Röda nejlikan, Ohio state blomma, kan fortfarande ses på en fasad på en byggnad i den gamla centrum distriktet. Den Richardsonian romanska stenhus i Devine familjen håller på att renoveras. Den historiska centrum uppvisar en gradvis renässans, med öppnandet av en lördag bondens marknad på Main Street nära den historiska Caboose och renovering av ett skyltfönster på Storgatan som ett konstgalleri och liveuppträdande utrymme, ansluter sig till en variation av antikt affärer och andra företag.

Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar