Sidor

tisdag 27 april 2010

Kokosdoftande skaldjursgryta.

Tid: 30 min
Ingredienser
Portioner 4
1,0 kilo Skaldjursmix
100,0 gram Vårlök
5,0 cm Ingefära
1,0 kruka Basilika (thai basilika)
4,0 dl Kokosmjölk
1,0 dl Sweet chilisås
2,0 msk Risvinäger
1,0 styck Skal från citron
2,0 msk Matolja till stekning
Salt
Tillbehör:
3,0 dl Ris
Tillagning
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skär vårlök i ½ cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära.
Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vårlök och ingefära. Fräs en kort stund.
Lägg i skaldjur och fräs hastigt.
Slå på kokosmjölk, sweetchilisås och risvinäger. Låt puttra cirka 5 minuter.
Grovhacka basilika. Riv skalet av citron. Blanda ned i grytan. Salta.
Servera med riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar