Sidor

måndag 24 maj 2010

Farfalle med kalvschnitzel.

4 portioner
En sats pasta skuren i fyrkanter och hopnypt till "fjärilar"
Tillbehör:
2 skivor kalvschnitzel ca 300 g
1 msk smör
salt och peppar
4 tunna skivor lufttorkad skinka, parma el dyl
3-4 blad färsk salvia
1 1/2 dl vitt vin
1/2 kuvert saffran
1 dl färskriven parmesanost
ev 1 msk smör
Koka pastan i två till tre minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Koket ska vara färdigt samtidigt som köttet. Tillbehör: Strimla kalvköttet i centimetertjocka bitar och stek vackert bruna i smör. Salta och peppra med måtta. Skär skinkan och salvian i smala strimlor som blandas i pannan strax innan den tas av värmen. Koka upp vin och saffran i en vid panna. Koka kraftigt ett par minuter innan den avrunna pastan blandas i. Fort i med parmesanost och smör. Rör om. Placera kalv- och parmafräset vackert ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar