Sidor

lördag 1 maj 2010

Siegen. (Tyskland)

Siegen är en stad med strax över 100 000 invånare i sydöstra delen av den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen, vid gränsen mot Rheinland-Pfalz.

Siegens pendlingsområde omfattar de fyra städerna Siegen, Freudenberg, Kreuztal och Netphen, samt kommunen Wilnsdorf. Med pendlingsområde menas den region där mer än hälften av de dagliga pendlarna (till arbetsplatser, utbildningar och dylikt) söker sig till områdets centrala delar.

Staden Siegen ligger i en grenade bassäng av den övre Sieg. Från denna bassäng, sida dalar avgrena i många riktningar. Höjderna i de omgivande bergen, oavsett var de faktiskt inte är fast, täcks i energiskog. I norr ligger Sauerland, Nordväst om Rothaargebirge och i sydväst av Westerwald.

Den närmaste städerna Siegen, gå med genomsnittlig resväg, är Hagen i norr (83 km), Frankfurt am Main i sydost (125 km), Koblenz till sydväst (105 km) och Köln i väster (93 km).

Den linjära avstånd till dessa platser finns dock 65 km (Hagen), 95 km (Frankfurt), 65 km (Koblenz) och 75 km (Köln).

Staden ligger vid den tysk-Nederländska semester väg kallas Oranier-Route, Som förbinder städer och regioner som förbinds med House of Orange. Stadens totala yta är ungefär 115 km ². Dess största öst-väst-span är ca 11 km, och dess största nord-sydliga span är ca 12 km. Stadens gränser är 48 km lång. Siegen ligger på en median höjd av 290 m över havet. Stadens största höjden är toppen i Pfannenberg på 499 m över havet på södra stadens gränser. Siegen lägsta punkt är 215 meter över havet vid Niederschelden i sydvästra stadsgräns, där det även utgör statligt gränsen Rheinland-Pfalz. Ungefär 60% av stadens mark är skogbevuxen, vilket gör Siegen en av Tysklands grönaste städer.

Staden är uppdelat i sex zoner, som kallas Bezirke i Tyska och jämförbara med boroughs i vissa städer, som i sig är ytterligare indelade i olika grupper (Ortsteile och Stadtteile). Varje "borough" har en borough styrelse som består av 15 röster och 15 icke-röstande ledamöter som utses av kommunfullmäktige med hänsyn till varje parts andel av rösterna i kommunalvalet i distriktet i fråga. I kommunen styrelser besluta i frågor som särskilt deras respektive stadsdelar. Dessa förhållanden har fastställts i Siegen är stadsrättigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar