Sidor

måndag 10 januari 2011

Lugo. (Spanien)

Lugo är en stad i nordvästra Spanien , i autonoma i Galicien . Det är huvudstad i provinsen Lugo . Kommunen hade en befolkning på 97.635 år 2010, vilket gör är den fjärde mest befolkade staden i Galicien .

Staden grundades troligen av kelter av kulten av Lugh , bäraren av Graal och Ljusets Gud. Senare erövrades av Paulus Fabius Maximus och kallade Lucus Augusti i 13 f.Kr. på placeringen av en romersk militär läger , medan det romerska riket avslutade den erövring, i norr, av Iberiska halvön . Beläget i vad som var romerska provinsen i Hispania Tarraconensis var det huvudort i stam Capori . Trots sin litenhet var det viktigaste romerska staden i vad som blev Gallaecia under romartiden, säte för en Conventus en av tre i Gallaecia, och senare blev en av de två huvudstäder Gallaecia, och gav namn åt Callaïci Lucenses .

Det var centralt beläget i en stor guldbrytning regionen, som under romartiden var mycket aktiv. Den Conventus Lucensis, enligt Plinius , började vid floden Navilubio , och innehöll 16 olika folk, förutom de Celtici och Lebuni . Även om dessa stammar inte var kraftfulla, och deras namn "barbariska" till romerska öron fanns bland dem 166.000 frimännen. Staden stod på en av de övre grenarna av Minius (moderna Minho ), på vägen från Bracara till Asturica, och hade några berömda bad, nära från bron över Minho.

Lucus var säte för en biskop som senare 5: e århundradet senast och var ett administrativt centrum under Suebi och visigoterna , innan man går in i en sådan nedgång att området befanns vara övergiven i mitten av det åttonde århundradet av biskop Odoario satte som om att återuppliva det. Tionde århundradet försök att återuppbygga sin Casas destructas (övergivna hyreshus) på att det var en stad bara på papper: säte för en biskop, som administreras av en greve, från vilken kungliga stadgor utfärdades. "Dess kommersiella och industriella roll var obetydlig", Fletcher skrev Richard av 11-talet Lugo.
Under högmedeltiden staden återhämtat sig.

Lugo är den enda staden i världen att vara omgiven av helt intakt romerska murar, som når en höjd av 10 till 15 meter längs en 2117 m krets ringmärkt med 71 torn. Promenaden längs den övre är kontinuerlig runt kretsen, och har tio portar. Dessa 3: e århundradet väggar är skyddade av Unesco som ett världsarv . Bron över Minho är huvudsakligen av romerska datum, även om många reparationer under århundradena har utplånats sin romerska karaktär.

Andra källor tyder på att namnet Lucus Augusti kommer från det latinska ordet Lucus , som betyder "helig lund", eller "heliga skogen", som staden grundades på platsen för en liten lund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar