Sidor

måndag 3 januari 2011

Pagosa Springs. (USA)

Den stad Pagosa Springs är en Home Rule kommun som är residensstad i, och det enda som ingår kommunen i, Archuleta County , Colorado , USA . beståndet var den 1.591 vid folkräkningen år 2000 . Cirka 65 procent av länets marken är antingen San Juan National Forest eller södra Ute indisk mark .
Pagosa Springs och det omgivande länet är både upplever en betydande tillströmning av fritidshusägare, en 2006 fastighet bedömning visar att 60% av området privata fastigheter ägs av utlänningar.
Pagosa Springs ligger ungefär 35 miles (56 km) norr om New Mexico gränsen, som ligger vid 7.000 fot (2.100 m) på västra sluttningen av Continental Divide . Denna kombination av hög öknen platå och dramatiska Klippiga bergen i norr och öster skapar en ovanligt milda klimatet, speciellt under sommarmånaderna, jämfört med mycket av det omgivande sydväst. Pagosa gynnas med cirka 300 soldagar per år, samt fyra distinkta årstider.
Staden ligger i den övre San Juan Basin , omgiven av de 3 miljoner hektar (12.000 km ²) San Juan National Forest, och gränsar till största vildmark i delstaten Colorado, den Weminuche Wilderness .

Människor möts på Hot Springs, en av de största och hetaste naturliga källor i världen, och en som fortsätter att firas för sina terapeutiska befogenheter. Den Utah kallas derika mineralkällor "Pah gosah" som betyder "helande vatten" och besökare från hela världen kommer för att njuta av dess varma bad. Några kommer att bota krämpor, andra att bara koppla av i det mineralrika vatten. Hot Springs är ett naturligt komplement till Pagosa Springs runda fritidsaktiviteter år som omfattar t.ex. utförsåkning och längdåkning på närliggande Wolf Creek Ski Area . Skoteråkning i skogen tjänsten mark också är ganska populär. Sommaraktiviteter inkluderar fiske, vandring och forsränning. Kom höst, området är en populär destination för jägare, som skördar älg, rådjur och andra djur spel.
"Downtown Pagosa Springs" var slutdestinationen för en duo av lastbilsförare i 1975 års landet låten "Wolf Creek Pass" av CW McCall . US Highway 160 från passet till stan går igenom en fallhöjd på cirka 5.000 meter (1.500 m), och beskrivs i låten som "hårnål länet och serpentinväg stad".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar