Sidor

måndag 3 januari 2011

Zeewolde. (Nederländerna)

Zeewolde är en kommun och en stad i Flevoland provinsen i centrala Nederländerna . Den har en befolkning på cirka 20.000. Det ligger i poldern Flevoland med den lilla sjön kallas Wolderwijd i öster. I söder finns en stor lövskog kallas Horsterwold . Området i väster är särskilt jordbruksprodukter.
Zeewolde är känd för sina landskap och natur konst, den mest kända konstverk är hav av Richard Serra , som ligger i Landschapspark De Wetering. Newcastle Falcons spelare Tim Visser kommer från Zeewolde.
Inom trä Hulkesteinse Bos finns nudist resort Flevo-Natuur, med rekreation bungalows , en camping , och möjligheten till rekreation dagen.

Kommunen Zeewolde grundades 1984 och är därmed en av de yngsta i Nederländerna. Före 1984, område var förvaltas av Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (OLZIJ) ( engelska : Public Body of Southern Ijsselmeer polderområdena ), som grundades av den nederländska nationella regeringen efter provinsen Flevoland skapades. Namnet "Zeewolde" var alltid tänkt att användas under planeringsstadiet, men på olika platser.
Zeewolde första invånare var de så kallade "pionjärer", flyttar in från de "gamla landet" till den nyinrättade poldern 1979. De var mestadels bönder och i början stadier berövas bekvämligheter som el eller kranvatten . Den planerade byn var då mest tänkt att tillhandahålla tjänster till närliggande jordbruk. Vid sidan av bönderna, två semesterbyar grundades i området.
I augusti 1980, Zeewolde rådgivande nämnd, som leds av Han Lammers var vid den tiden chef för OLZIJ, träffat som för första gången. I februari 1982 val kommunala hölls och den första streekplan (strukturplan) har upprättats, planerar byn att växa till 15.000 invånare. Den faktiska Själva byn startades år 1983, varefter år 1984 Zeewolde blev en kommun i sin egen rätt. Den 23 februari 1984, officiellt första invånare i byn Zeewolde var räckte nycklarna till sitt hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar