Sidor

fredag 25 februari 2011

Minden. (Tyskland)

Minden är en stad med cirka 83.000 invånare i nordöstra delstaten Nordrhein-Westfalen , Tyskland . Staden sträcker sig på båda sidor om floden Weser . Det är huvudstad i distriktet (distrikt) i Minden-Lübbecke som är en del av Detmold (region) . Minden är den historiska politiska centrum Minden landsbygden (Mindener mark). Det är allmänt känt för skärningspunkten mellan Mittellandkanalen över floden Weser. Den över 1200 år gamla staden innehåller många byggnader i Weserrenaissance stil, liksom de arkitektoniskt symboliska 1.000 år gamla domkyrkan.

Fynd av bosättningar i olika delar av staden leder till antagandet att Minden har varit bebodd sedan den 3: e århundradet. I Minden området visar fortsatt avveckling verksamhet från den 1: a till 3: e århundradet. Området tillhörde Rhen-Weser-germanska utveckling sfären vid denna tid. Detta framgår av den kejserliga fälten ålder begravning Minden-Römerring och, Porta Westfalica-Costedt.

Det första skriftliga omnämnandet av Minden är i den så kallade kejserliga annaler (Reichsannalen) av årets 798, en frankisk krönika, vid den tidpunkt då Charlemagne höll en kejserlig församling i Minden. Charlemagne grundade en biskopsstiftet i Minden runt år 800. De rättigheter att hålla en marknad, prägla mynt och samla uppgifter gavs i 977. Biskopen utsåg en räknas som verkställande och administratör i staden fram till början av 13-talet. Den Minden medborgarna och deras rådet lyckades vinna självständighet från regeln om biskopen omkring år 1230 och fick stadsrättigheter. De tog fördel av dessa nya rättigheter att börja handel som var oberoende från kyrkan. Fördelen av detta ledde till ytterligare tillväxt av staden. Minden var medlem i Hansa under medeltiden. Självförtroende för medborgare i Minden visades av byggandet av rådhuset, som troligen byggdes intill katedralen zonen. Detta ledde biskop Gottfried von Waldeck att flytta sitt officiella residens i 1306-1307 från Minden till Petershagen.

Införandet av protestantiska reformationen till Minden i 1529 skapade mycket konflikter i staden, vilket leder till bildandet av en 36-mannen enhet som tog över rollen som staden regemente. Nicholas krage meddelade Minden nya evangeliska kyrka order från predikstolen i S: t Martin's Church (Martinikirche) den 13 februari 1530. Det fanns 128 åtal för häxeri mellan 1603 till 1684. Liksom i närliggande regioner, alla dessa åtal åtalade nästan kvinnor.
Kejserliga trupper ockuperade Minden 1625 till 1634, under trettioåriga kriget (1618-1648). Den protestantiska Svenska trupper belägrade Minden och intog det 1634. Drottning Kristina av Sverige (regerade 1632-1654) beviljades full suveränitet i inre och yttre angelägenheter till Minden.

The Westfaliska freden (1648) gav innehav av Minden till Brandenburg-Preussen , och förblev med Preussen tills dess uppbrottet 1947. Regeln om Fredrik I av Preussen (i tjänst 1688-1713) slutade 400-åriga självbestämmande eller självständighet för medborgarna i Minden. Den 40-mannen enhet (Vierziger) upplöstes av kungen och rådet om staden ersattes av en stad myndighet som består av 16 affärsmän, 16 hantverkare och åtta företrädare för gemenskapen som valdes för livet.

The Battle of Minden ägde rum framför grindarna till Minden den 1 augusti, 1759 under sjuårskriget . De allierade i konungariket Storbritannien , under ledning av hertig Ferdinand av Braunschweig besegrade fransmännen och deras allierade i ett avgörande slag. Regionen förblev preussiska och den intilliggande Konungariket Hannover förblev i besittning av den engelske kungen.

Staden var huvudstad i territoriet Minden-Ravensberg 1719 till 1807 och huvudstaden i distriktet Minden 1816 till 1947.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar