Sidor

måndag 23 maj 2011

Quillota. (Chile)

Quillota är en stad och kommun som ligger i Aconcagua River dalen centrala Chile är Valparaíso Region .

Det är den huvudstad och största staden i Quillota provinsen där många invånare bor i de omgivande gården områdena San Isidro, La Palma, Pocochay och San Pedro . Det är ett viktigt jordbruks centrum, främst på grund odlingar av avokado och Cherimoya (vaniljsås äpple) träd.

Quillota är ansluten med staden La Calera genom den lilla staden La Cruz . Områdets jordbruk och landskap beskrevs av Charles Darwin i sin bok The Voyage av Beagle . I närheten av La Campana nationalpark har en plakett på en utsiktsplats Darwin en gång besökt.

Quillota är 120 km (75 km) från den nationella huvudstaden Santiago och 60 km (37 miles) från den regionala huvudstaden Valparaíso .

Den Quillota dalen hade en stor befolkningstäthet i ca 2000 år. Tidigare område var bebott av indianer från Bato och Lleo-Lleo kultur, på grund av den bördiga jorden söder om Aconcagua floden . Dessa infödda där senare påverkas av mapuche-folket och Diaguitas . De Diaguitas krediteras med utvecklingen av den lokala kulturen i Aconcagua zonen och var väl kända för sin keramik .

Senare blev Quillota mitimae och huvudstaden i Qullasuyu , södra Inkariket .
Diego de Almagro kom till dalen år 1536. Inka scouter honom till en vacker och mycket bördig dal där "Quillotas" bodde. Framför honom, en spansk soldat från Peru som heter Don Gonzalo Calvo Barrientos de tillfångatogs av Quillotas och bodde i dalen, lära sig det lokala språket och kulturen under sin fångenskap. Almagro var nöjd med dalen, men han sökte efter guld och finna ingen, återvände till Peru
.

Almagro korsade dalen Quillota och dess omgivningar. Och efter att ha hittat Aconcagua floden svämmade över och få möjligheter att hitta guld, anses han landet för svårt och återvände till Peru, i där han dog avrättades.
Senare under 1540, Pedro de Valdivia anlände i Chile med titeln guvernör i Chile . Han anlände i dalen och byggde gårdar och hus, främst för slavar och de indianer som där arbetar för honom. Nästan hela området upptas av dagens Quillota var Valdivia egendom.

De Valdivia etablerade här hans fästning mellan San Pedro och Limache , utvinna guld från La Campana berg och odla Rautén dalen, La Palma, Boco och ta åt sig hela området som sin personliga egendom, lämnar Mapocho dalen som kapital när han grundade Santiago .

Efter erövringen och under kolonialtiden , var befolkning ökar med en blandning av raser (spanjorer och Aconcaguas) och kultur.
Fram till 1585 var Quillota förklarade en corregimiento , och det var den viktigaste platsen för en stor provins mellan Illapel och Casablanca .
På 16-talet fanns några försöker grundande i Quillota dalen en by med alla funktioner och krav som beställts av spanska riket, men det lyckades inte.
Det var först den 11 november 1717, St Martin's Day , som Quillota grundades som en stad, ursprungligen namnet "Village of San Martin de la Concha av Quillota "i dalen gränsar Mayaca Hill . Staden grundades av biskopen , Luis Romero , och guvernören, Don José de Santiago Concha y Salvatierra .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar