Sidor

lördag 4 juni 2011

Spijkenisse. (Nederländerna)

Spijkenisse är en stad och kommun i västra Nederländerna , i provinsen Zuid-Holland . Kommunen hade en befolkning på 74.482 år 2006 och täcker en yta på 30,23 km ² (varav 4,07 km ² vatten). Det är en del av Rotterdam huvudstadsregionen .

Kommunen ingår också de samhällen i Hekelingen , Den Hoek och Beerenplaat .
Spijkenisse är vänort med Thetford , Storbritannien , och Hürth , Tyskland .

Arkeologiska utgrävningar har visat att området runt Spijkenisse har varit bebott i många tusen år. Folket berodde då på fiske på Meuse och jakt i våtmarker.

Den äldsta hänvisning till namnet Spickenisse är från en källa från 1231. Detta namn kommer från orden spieke ( Spit (landformer) ) och Nesse (näsa) som betyder "spetsig näsa" med hänvisning till en udde utskjutande längs ån.

Spijkenisse bildas som en jordbrukare och fiskeläge vid en bäck längs Oude Maas . Ursprungligen tillhörde den Herre Putten (vars vapen används nu av staden) men i 1459 den förläning Putten , inklusive Spijkenisse, överfördes till Filip III, hertig av Burgund . År 1581 området kom under kontroll av greven av Holland.

På 16-talet i byn drabbades flera översvämningar. I den 17 och 18-talen den uthärdat destruktiva bränder som hämmat den ekonomiska tillväxten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar