Sidor

onsdag 10 augusti 2011

Stara Zagora. (Bulgarien)

Stara Zagora ( bulgariska : Стара Загора ) är den sjätte största staden i Bulgarien , och ett nationellt viktigt ekonomiskt centrum. Beläget i södra Bulgarien, det är den administrativa huvudstaden i homonyma Stara Zagora provinsen .

Från och med februari 2011 har staden en befolkning på 136.363 invånare. Enligt Operativa program för regional utveckling i Bulgarien tätorten Stara Zagora är den femte största i Bulgarien och har en befolkning på 213.444 inhabtans .

Stara Zagora är känt som staden raka gator, lindar och poeter .

Staden Stara Zagora är en av de äldsta städerna i Europa med en åtta tusen åriga historia. Det gynnsamma geografiska och klimatiska förhållanden i området runt Stara Zagora bidragit till att flera förhistoriska bosättningar i det förflutna. Mer än 100 förhistoriska högar från 6: e till 3: e årtusendet f.Kr. hittades i närheten av Stara Zagora. En av dem, de Bereketska högen, är den största i Bulgarien, som innehåller spår av människor som bodde där från New stenåldern (6: e årtusendet f.Kr.) till medeltiden (12-talet). En förhistorisk bosättning finns inom själva staden. Två bostäder från stenål

dern finns bevarade i den neolitiska Bostäder Museum. Dessa är de bäst bevarade bostäder från ny sten eller yngre stenåldern (6: e årtusendet f.Kr.) i Europa och innehåller en rik samling av verktyg och artefakter. Den äldsta koppargruvor i Europa (5: e årtusendet f.Kr.) påträffades 8 km (4,97 mi) öster om staden, en stor del av kopparmalm hämtades från 11 gruvor av de gamla invånarna i detta land som handlade med den över hela kontinenten .

Staden Stara Zagora är en av de äldsta städerna i Europa. Ligger vid korsvägen av flera civilisationer, är Stara Zagora en viktig del i den europeiska kulturella rutter mosaik. Bebos av Thracians, antikens greker, romare, ottomaner och bulgarer, bär denna unika stad den historiska avtryck av de forna civilisationer tillsammans med många av sina historiska skatter. Bevis på dess livslängd kan hittas i multiplar namn av staden, var och en i samband med en annan tid av sin utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar