Ingredienser 2 personer
2 st kycklingfiléer, (250 g)
1 st gul lök,
1 st morot
2 tsk smör
1,5 dl vatten
0,5 st hönsbuljongtärning
3 st ansjovisfiléer
4 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
1 tsk vetemjöl
1,5 dl lagalätt, (Kelda 5 %)
1 msk persilja, hackad
Tillbehör
350 g potatis, kokt
Tillagning
Här har vi lånat smaksättningen från den klassiska slottssteken.
1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.
3. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.
4. Låt allt koka ca 10 minuter.
5. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.
Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett.
Söndag 13 januari
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar