300,0 gram Mörk choklad (70-85%)
0,8 dl Havredryck
1,0 msk Kaffepulver
0,5 dl Sötmandel (hackad)
0,5 dl Hasselnötter (hackad)
0,5 dl Pekannötter (hackad)
1,0 msk Chilifrukt (röd, hackad)
0,5 dl Torkade aprikoser (hackat)
Smörpapper
0,8 dl Havredryck
1,0 msk Kaffepulver
0,5 dl Sötmandel (hackad)
0,5 dl Hasselnötter (hackad)
0,5 dl Pekannötter (hackad)
1,0 msk Chilifrukt (röd, hackad)
0,5 dl Torkade aprikoser (hackat)
Smörpapper
Lägg smörpapper i en större form med låg kant.Grovhacka nötter och aprikoser.Finhacka chili.
Koka upp vatten till vattenbad. Ställ en rostfri bunke eller mindre kastrull i kastrullen.Dra ner värmen och låt vattnet sjuda.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i.Rör om försiktigt medan chokladen smälter.Akta så att vatten inte kommer i bunken.
Rör ner havredryck, nötter, kaffepulver, chili och aprikoser när chokladen smält.
Blanda ordentligt. Häll ut i formen.Ställ i kyl i minst två timmar.
Bryt bitar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar