Ingredienser 12 bitar
200 g mandelbiskvier
75 g smör, smält
Fyllning
4 st gelatinblad
2 tsk citron, rivet skal
1 dl citronsaft, pressad
2 dl grekisk yoghurt, eller matlagningsyoghurt
2 dl crème fraiche
1 dl honung
4 st gelatinblad
2 tsk citron, rivet skal
1 dl citronsaft, pressad
2 dl grekisk yoghurt, eller matlagningsyoghurt
2 dl crème fraiche
1 dl honung
Garnering
hackade pistaschnötter och mandelbiskvier
Servering
hallon
hackade pistaschnötter och mandelbiskvier
Servering
hallon
Tillagning
En syrlig och god paj som liknar cheesecake. Yoghurt- och citronfyllningen smakar gott ihop med den söta mandelbiskvibottnen.Pajen bör ätas samma dag som den bakas, bottnen blir annars en aning fuktig.
1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare. Blanda dem med smöret. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ca 5 min.Låt svalna helt.
En syrlig och god paj som liknar cheesecake. Yoghurt- och citronfyllningen smakar gott ihop med den söta mandelbiskvibottnen.Pajen bör ätas samma dag som den bakas, bottnen blir annars en aning fuktig.
1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare. Blanda dem med smöret. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ca 5 min.Låt svalna helt.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Vispa ihop citronskal och citronsaft med yoghurt, crème fraiche och honung.
3. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem försiktigt i en kastrull. Rör ner lite av fyllningen i gelatinet och blanda sedan ner resten av fyllningen. Låt stå i kylen ca 45 min innan den fördelas på mandelbiskvibottnen. Låt stelna i kylen, 4-5 tim.
4. Strö över hackade pistaschnötter och mandelbiskvier.Garnerna med citron- och limeskivor. Servera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar