ca 30 min.
Ingredienser:
1 pkt viltskav (400 g).
1 pkt viltskav (400 g).
matfett till stekning.
1 hackad gul lök.
1 hackad gul lök.
1 burk champinjoner, skivade (200 g).
1 tsk salt.
ca 10 krossade enbär.
1 tsk salt.
ca 10 krossade enbär.
ca 1 dl svampspad + vatten.
2 dl crème fraiche.
messmör.
svartpeppar.timjan.soja
Tillbehör:
potatismos.
sommargrönsaker.
potatismos.
sommargrönsaker.
Tillagning:
Låt skavet tina något och skär det tvärsöver i breda remsor. Bryn skavet i fettet i en stor stekpanna, peta isär bitarna under stekningen. Tag upp på tallrik. Fräs lök och svamp i pannan. Blanda i köttet, salta och lägg i enbären. Häll på spad och vatten och koka på svag värme några minuter. Tillsätt crème fraiche, hetta upp och smaka av med messmör, kryddor och soja.
gelé eller lingonsylt.
Låt skavet tina något och skär det tvärsöver i breda remsor. Bryn skavet i fettet i en stor stekpanna, peta isär bitarna under stekningen. Tag upp på tallrik. Fräs lök och svamp i pannan. Blanda i köttet, salta och lägg i enbären. Häll på spad och vatten och koka på svag värme några minuter. Tillsätt crème fraiche, hetta upp och smaka av med messmör, kryddor och soja.
gelé eller lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar