Ingredienser.4 portioner
400 g stekt rostbiff.
Rostbiffsmarinad:
2 st dragonstjälkar
2 st stjälkar mynta
1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 msk kalvfond, + 1 msk
2 msk olivolja
1 krm svart peppar
Rostade grönsaker:
2 st majskolvar
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
125 g rucolasallad, tråg
1 st rosésallad, huvud
0,5 st rödlök.
Köp färdigstekt rostbiff och du svänger ihop en middagssallad hur lätt som helst. Majskolvarna är hårda att skiva, men så goda att tugga på när de rostats.
Gör så här:
1. Koka majsen, färsk 15 min, fryst tinas.
2.Hacka dragon och mynta och rör ihop rostbiffsmarinaden.
3. Skiva köttet och skär det i breda strimlor och blanda det med marinaden.
4. Värm ugnen till 250°. Skär majskolvarna i skivor, strimla paprikan och skär rödlöken i tunna båtar som håller ihop nertill och vänd detta i en skål där du blandat pressad vitlök, salt, socker och olja.
5. Lägg grönsakerna i långpannan och rosta dem 15 min.
6. Skölj och torka rucolasalladen, klyv och skär ut stocken ur rosésalladen och dela den i bitar.
7. Blanda salladen med de rostade grönsakerna och det marinerade köttet och lägg upp på ett stort fat. Strö strimlad rödlök över.
Söndag 13 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar