Ingredienser
Antal portioner 4
1,0 styck Dilammsstek (benfri)
el. dilammsbog urbenad
3,0 msk Kakao- & chilikrydda
Salt & peppar
Sås:
100,0 gram Mörk mintchoklad
100,0 gram Smör
0,5 dl Vatten
0,7 dl Portvin
Antal portioner 4
1,0 styck Dilammsstek (benfri)
el. dilammsbog urbenad
3,0 msk Kakao- & chilikrydda
Salt & peppar
Sås:
100,0 gram Mörk mintchoklad
100,0 gram Smör
0,5 dl Vatten
0,7 dl Portvin
Tillbehör:
800,0 gram Potatis
800,0 gram Potatis
3,0 stjälkar Stjälkselleri
2,0 styck Vitlök
12,0
blad Lagerblad
100,0 gram Smör
2,0 styck Vitlök
12,0
blad Lagerblad
100,0 gram Smör
Tillagning
Snabbkoka potatis i 5 minuter.Sätt ugen på 175°C.
Krydda steken med kakao- och chilikrydda, även innuti om steken är uppskuren.Bryn steken runt om i panna till fin yta.
Skiva selleri och halvera hela vitlök.Varva potatis, selleri, vitlök och lagerblad i en ugnsäker form. Klicka över smör. Lägg steken ovanpå och sätt in i ugn i cirka 2 timmar till innertemperatur 65°C.Ta ut och låt vila övertäckt i 15-25 min.
Sås: Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull på svag värme, helst i vattenbad.Tillsätt portvin, vatten och silad steksky.Låt allt bli varmt utan att koka.
Snabbkoka potatis i 5 minuter.Sätt ugen på 175°C.
Krydda steken med kakao- och chilikrydda, även innuti om steken är uppskuren.Bryn steken runt om i panna till fin yta.
Skiva selleri och halvera hela vitlök.Varva potatis, selleri, vitlök och lagerblad i en ugnsäker form. Klicka över smör. Lägg steken ovanpå och sätt in i ugn i cirka 2 timmar till innertemperatur 65°C.Ta ut och låt vila övertäckt i 15-25 min.
Sås: Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull på svag värme, helst i vattenbad.Tillsätt portvin, vatten och silad steksky.Låt allt bli varmt utan att koka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar