4 portioner
500 g nötfärs, eller
lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka färsk mynta, hackad
2 msk paprikapulver
½ msk harissa, eller
2 krm kajennpeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
myntablad
Sallad:
1 rödlök, finhackad
½ gurka, urkärnad, finhackad
2-4 tomater, urkärnade, finhackade
½ huvud isbergssallad
Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk sumak
½ tsk salt
4 pitabröd
Ugnstemperatur
175º
500 g nötfärs, eller
lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka färsk mynta, hackad
2 msk paprikapulver
½ msk harissa, eller
2 krm kajennpeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
myntablad
Sallad:
1 rödlök, finhackad
½ gurka, urkärnad, finhackad
2-4 tomater, urkärnade, finhackade
½ huvud isbergssallad
Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk sumak
½ tsk salt
4 pitabröd
Ugnstemperatur
175º
Gör så här
Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till åtta järpar. Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dem bli genomstekta i ugnen cirka 10 minuter.
Gör salladen under tiden. Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten, salladen och pitabröden.
Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till åtta järpar. Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dem bli genomstekta i ugnen cirka 10 minuter.
Gör salladen under tiden. Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten, salladen och pitabröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar