Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim)
Ingredienser
Antal portioner 4
1,0 kilo Lammstek (benfri)
Marinad:
2,0 styck Citroner
4,0 kvistar Timjan (färsk)
2,0 styck Chilifrukt (röd)
2,0 klyftor Vitlök
3,0 kvistar Koriander (färsk)
1,0 krm Kanel (mald)
0,5 msk Kardemumma (mald)
0,5 msk Gurkmeja (mald)
0,5 msk Kryddnejlika
0,5 msk Rosmarin (torkad)
3,0 dl Yoghurt (naturell)
2,0 klyftor Vitlök
3,0 kvistar Koriander (färsk)
1,0 krm Kanel (mald)
0,5 msk Kardemumma (mald)
0,5 msk Gurkmeja (mald)
0,5 msk Kryddnejlika
0,5 msk Rosmarin (torkad)
3,0 dl Yoghurt (naturell)
Tillagning:
Marinera: Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera 2 tim. Vänd runt steken några gånger.
Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).
Ugnslaga: Sätt ugnen på 210°C. Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå 20 minuter. Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).Ta ut köttet och låt vila 15-20 minuter.
Tillred under tiden tillbehör.
Marinera: Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera 2 tim. Vänd runt steken några gånger.
Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).
Ugnslaga: Sätt ugnen på 210°C. Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå 20 minuter. Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).Ta ut köttet och låt vila 15-20 minuter.
Tillred under tiden tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar