15 min + 15 min i ugn.
Texmexmat i alla dess former är alltid populärt och här är den i form av gratäng med många goda ingredienser. Gratängen passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.
Ingredienser:
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 paket tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost
Tillbehör:
crème fraiche, lätt
sallad, blandad.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Söndag 13 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar