Ingredienser :Antal portioner 4.
600,0 gram Lammytterfile
2,0 msk Salvia (färskhackad)
2,0 msk Timjan (färsk, hackad)
Salt & peppar
3,0 styck Morot
4,0 styck Palsternacka
10,0 styck Sparrisknoppar
3,0 styck Potatis (fast sort)
4,0 styck Tomater
150,0 gram Chèvre
1,0 dl Pinjenötter
Olivolja
Honung (flytande)
Sås:
4,0 msk Vinbärsgelé
3,0 msk Kalvfond (konc)
2,0 dl Matlagningsgrädde
Pepparmix
Tillagning;
Förbered: Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja, salta.
2,0 msk Salvia (färskhackad)
2,0 msk Timjan (färsk, hackad)
Salt & peppar
3,0 styck Morot
4,0 styck Palsternacka
10,0 styck Sparrisknoppar
3,0 styck Potatis (fast sort)
4,0 styck Tomater
150,0 gram Chèvre
1,0 dl Pinjenötter
Olivolja
Honung (flytande)
Sås:
4,0 msk Vinbärsgelé
3,0 msk Kalvfond (konc)
2,0 dl Matlagningsgrädde
Pepparmix
Tillagning;
Förbered: Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja, salta.
Rotsaker: Sätt i ugn i cirka 25 minuter.
Lamm: Putsa köttet rent från senor. Hacka timjan och salvia och strö över filén.Salta och peppra rikligt. Stek i nedre delen av ugn till innertemperatur 57°C (20 min).
Gratinera: Ta ut köttet ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250°C.Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills osten och pinjenötterna fått fin färg.
Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond + grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.
Kommentar:
En lammytterfilé motsvaras av "biffen" på oxen och är i båda fallen inte lika fint och mört kött som innerfilén. Anges bara filé i recept eller på köttpaket är det liktydigt med innerfilé. Om ytterfilé, så skall detta anges.
Tid: 1 tim 15 min
Svårighet: Avancerat
En lammytterfilé motsvaras av "biffen" på oxen och är i båda fallen inte lika fint och mört kött som innerfilén. Anges bara filé i recept eller på köttpaket är det liktydigt med innerfilé. Om ytterfilé, så skall detta anges.
Tid: 1 tim 15 min
Svårighet: Avancerat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar