Ingredienser:
Portioner: 4.
1 lök.
800 g kall, kokt färskpotatis.
3 msk olivolja.
salt och svartpeppar aluminiumfolie.
600 g fläskfilé.
Smaksätt med 250 g delade, färska champinjoner.
1-2 dl riven västerbottensost.
1 dl skuren gräslök.
3 msk rapsolja i stället för olivolja.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär löken i klyftor. Lägg ut potatisen på ett folieark. Fördela lök, champinjoner, Västerbottenost, gräslök och ringla över rapsolja samt krydda med salt och peppar. Lägg ett folieark ovanpå och förslut i kanterna. Lägg paketet på en plåt.
3. Sätt plåten mitt i ugnen i 20–25 minuter eller lägg på grillen i ca 15 minuter.
4. Skär fläskfi lén i 2 cm tjocka skivor och trä upp dem på blötlagda träspätt. Lägg dem på grillen tillsammans med potatispaketen.
Grilla dem i ca 8 minuter på varje sida.
Smaksätt med: 250 g delade, färska champinjoner.
1–2 dl riven Västerbottenost.
1 dl skuren gräslök.
3 msk rapsolja i stället för olivolja.
Söndag 13 januari
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar