INGREDIENSER:
Antal portioner 4.
Pajdeg:
50,0 gram Smör
2,0 dl Vetemjöl
1,0 styck Ägg
1,0 msk Vatten (kallt)
0,5 krm Salt
Fyllning:
2,0 styck Ägg
1,5 dl Mjölk
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Peppar
175,0 gram Cheddarost (lagrad)
Sallad:
50,0 gram Rödkål
7,0 dl Grönsallad
t.ex. krispsallat
0,7 dl Lingon (osockrade)
1,0 msk Olivolja
0,5 krm Salt
0,5 krm Peppar
50,0 gram Smör
2,0 dl Vetemjöl
1,0 styck Ägg
1,0 msk Vatten (kallt)
0,5 krm Salt
Fyllning:
2,0 styck Ägg
1,5 dl Mjölk
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Peppar
175,0 gram Cheddarost (lagrad)
Sallad:
50,0 gram Rödkål
7,0 dl Grönsallad
t.ex. krispsallat
0,7 dl Lingon (osockrade)
1,0 msk Olivolja
0,5 krm Salt
0,5 krm Peppar
Tillbehör:
4,0 styck Pajform (10 cm bred)
TILLAGNING:
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
4,0 styck Pajform (10 cm bred)
TILLAGNING:
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
Tillsätt ägg, vatten och salt.
Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i portionsformar.
Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
Fyllning:
Fyllning:
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
Ta ut och låt dem svalna något.
Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar