125 g smör.
2 dl brun farin.
2 dl vetemjöl.
1 tsk bakpulver.
2 st ägg.
3 dl bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär.
1 dl mandelspån.
2 dl brun farin.
2 dl vetemjöl.
1 tsk bakpulver.
2 st ägg.
3 dl bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär.
1 dl mandelspån.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över bär och mandelspån.
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över bär och mandelspån.
2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den lossas. Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar