INGREDIENSER
Antal portioner 4.
4,0 styck Kycklingbröst (utan skinn)
3,0 msk Parmesan (nyriven)
3,0 msk Vetemjöl till panering
2,0 styck Ägg
3,0 msk Matfett (smör)
Salt
Tillbehör:
300,0 gram Pasta
4,0 dl Tomatsås
150,0 gram Sugar snaps
TILLAGNING
Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
Riv parmesanost på en tallrik.
Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt.
Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
Ta av skinnet på kycklingen.
Skär den på längden, platta ut något.
Vänd bitarna i mjölet.
Klappa/skaka av överflödigt mjöl.
Vänd bitarna först i äggvispet sedan i den rivna osten.
Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen.
Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
Koka upp vatten och lägg i sugar snaps. Suger snap påminner mer om en böna än en sockerärt. Sorten är välkänd för sin goda smak och ger rik skörd på liten yta, eftersom den är hög. Mognar sent.
Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.
Söndag 13 januari
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar