Ingredienser
Antal portioner 4.
400,0 gram Lammytterfilé.
100,0 gram Svamp (ostronskivling) .
1,0 kvist Timjan (backtimjan).
0,8 kilo Potatis .
Marinad:
2,0 msk Enbär .
15,0 cl Anissprit.
t.ex. Pernod el. Ricard.
4,0 msk Olivolja.
Salt & svartpeppar.
Sås:
3,0 st små Schalottenlök.
1,5 dl Vitt vin (torrt).
7,0 cl Anissprit
100,0 gram Smör (kallt)
Tillagning:
Marinera:
Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
Potatis:
Potatis:
Skala och koka i lättsaltat vatten. Serveras dem hela eller pressade.Sätt ugnen på 180°C.
Sås:
Sås:
Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 min tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 min. Rör ner klickvis kallt smör.
Svamp:
Svamp:
Skiva och fräs den i smör på medelvärme i ca 4 min. Ta ur svampen.
Lamm:
Lamm:
Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna ca 1 min på var sida. Sätt in i ugnen i 6 minuter. Låt köttet vila i cirka 10 minuter.
Kommentar:
Har man ont om tid kan marineringen hoppas över och burkpotatis väljas, som på bilden. Då kan rätten lagas på 15 minuter.
Kommentar:
Har man ont om tid kan marineringen hoppas över och burkpotatis väljas, som på bilden. Då kan rätten lagas på 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar