Ingredienser
Antal portioner 6
Kalkonbröst 1,0 kilo
Smör 50,0 gram
Timjan (torkad)
Rosmarin (torkad)
Salt & peppar
Sås:
Grädde 3,0 dl
Kycklingfond (konc) 2,0 msk el. steksky
Citron 1,0 styck
Matlagningssoja
Matlagningsmjöl
Tillbehör:
Potatis 1,2 kilo
Brysselkål (färsk) 300,0 gram
Vinbärsgelé 2,0 dl
Tillagning
Sätt ugnen på 180°C.
Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 minuter till innertemperatur 70°C. Ta ut köttet och låt vila 10-20 minuter.
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ansa och koka brysselkål i 5-10 minuter.
Sås: Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja.
Låt småkoka i cirka 5 minuter.
För tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar