Ingredienser för 4 port.
1,5 kg fläskkarré, ,i bit med ben.
Rub.
100 gram torkade aprikoser.
100 gram nötter, , t.ex. hasselnöt eller valnöt.
1 kruka salvia, , hackad.
Örtblandning
1,5 tsk salt.
1 krm svartpeppar, grovmalen.
1 tsk torkad salvia.
1 tsk rosmarin.
2 tsk Colmans senapspulver.
1 tsk vitlök, rostad.
100 gram torkade aprikoser.
100 gram nötter, , t.ex. hasselnöt eller valnöt.
1 kruka salvia, , hackad.
Örtblandning
1,5 tsk salt.
1 krm svartpeppar, grovmalen.
1 tsk torkad salvia.
1 tsk rosmarin.
2 tsk Colmans senapspulver.
1 tsk vitlök, rostad.
Glaze
1 dl torkade aprikoser.
1 dl honung.
0,5 dl balsamvinäger.
0,25 dl soja,
2 st vitlöksklyfta(or).
Tillagning
1. Hacka aprikoserna till glazen, blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka cirka fem minuter och mixa i matberedare eller med stavmixer. Låt svalna.
1. Hacka aprikoserna till glazen, blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka cirka fem minuter och mixa i matberedare eller med stavmixer. Låt svalna.
2. Skär en ficka längs med benet på fläskkarrén. Blanda ingredienserna till fyllningen och peta in den i fickan med fingrarna.
3. Blanda kryddorna och gnid in i köttet. Sätt en stektermometer mitt i köttet och placera köttet på grillen.
4. Pensla fläskkarrén med glaze under hela grilltiden. När kärntemperaturen är 70 grader är köttet färdigt, det tar upp emot 1 timme. Ta det från grillen och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.
5. Servera med exempelvis grillade cocktailtomater på kvist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar