Tid: 1 tim 30 min Svårighet: Medel
Ingredienser
Antal bitar 8
Vetemjöl 3,0 dl
Antal bitar 8
Vetemjöl 3,0 dl
Smör el. margarin 150,0 gram
Vatten 2,0 msk
Fyllning:
Mandelmassa 130,0 gram
Vaniljkräm (färdig) 1,5 dl
Äpple (syrligt) 3,0 st stora
Tillbehör:
Bakplåtspapper
Kanel (mald)
Tillval:
Gelatinblad 2,0 styck
Äppeljuice 2,0 dl
Russin
Tillagning
Pajdeg:
Pajdeg:
Blanda med fingrarna mjöl, matfett och vatten i en bunke eller på bakbord. Knåda till en fin deg.
(Eller blanda i en matberedare).
Lägg degen, inlindad i plastfolie eller i en plastpåse, i kylskåpet i minst 30 min.
Kavla ut pajdegen till en rund platta cirka 30 cm bred, på bakplåtspapper. Ställ den gärna svalt . Sätt ugnen på 200ºC.
Fyllning:
(Eller blanda i en matberedare).
Lägg degen, inlindad i plastfolie eller i en plastpåse, i kylskåpet i minst 30 min.
Kavla ut pajdegen till en rund platta cirka 30 cm bred, på bakplåtspapper. Ställ den gärna svalt . Sätt ugnen på 200ºC.
Fyllning:
Tillred vaniljkräm (om ej klar).
Låt svalna.
Riv mandelmassa.
Blanda massa med kräm.
Skala och kärna ur äpplen.
Skär äpplena i tunna skivor.
Tårta:
Blanda massa med kräm.
Skala och kärna ur äpplen.
Skär äpplena i tunna skivor.
Tårta:
Ta fram pajdegensplattan och bred på vaniljkräm. Lägg på äppelskivorna.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills botten och äpplena har fått fin färg.
Strö över lite mald kanel.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills botten och äpplena har fått fin färg.
Strö över lite mald kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar