Ingredienser
Portioner 4
Tvärnöskinka (lufttorkad) 8,0 skivor
Portioner 4
Tvärnöskinka (lufttorkad) 8,0 skivor
Fikon (färska) 4,0 styck
Portvin 1,5 dl
Rödvinsvinäger 2,0 tsk
Råsocker 2,0 msk
Smör 1,0 msk
Kanelstång 1,0 styck
Hasselnötter 8,0 styck
Sallatsblad
Rapsolja (kallpressad)
Flingsalt
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.
Sätt ugnen på 200°C.
Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar