Fläskfilé
800 g fläskfilé
Salt, svartpeppar, olivolja och smör
Morötter
4 stora morötter
1 liter kycklingbuljong
4 rädisor
2 msk skivad gräslök
1/2 ask klippt krasse
1 dl rostade hasselnötter
Salt, svartpeppar och olivolja
Spetskål
400 g spetskål
2 dl brynt smör
2 msk strimlad libbsticka
Putsa fläsket. Och rulla in i plastfilm. Fixera och forma som en smällkaramell. Upprepa med aluminiumfolie. Sätt i en termometer och baka klart i ugnen på 100° till ca 63° i innertemp ca 30 minuter. Ta bort folien och torka av med hushållspapper. Salta och peppra. Bryn gyllenbrun med olivolja, avsluta med en klick smör. Skiva upp innan servering.
Skala morötterna och koka i saltad kycklingbuljong. Skiva rädisorna tunt. Blanda med rädisor, gräslök, krasse, nötter, samt, peppar och olivolja innan servering.
Strimla kålen och koka mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda med, libbsticka och brynt smör. Smaka av med salt och peppar
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar